Lokaal publiek geeft Victoriapark Wolvega weer kleur

395

Wolvega – Voor het eerst sinds maanden omarmde het publiek de paardensport weer op Victoriapark Wolvega. De ondernemersdag mag dan ook met recht al een succes worden genoemd. Met 8 koersen waar verrassende uitslagen vielen te noteren deden de Wolvegasters aan klantenbinding.

De grote man achter het succes was Menno de Koe. De ondernemer uit Wolvega wilde graag de lokale notabelen kennis laten maken met de paardensport. Hij zorgde voor sponsoring, een uitverkocht restaurant en in zijn kielzog toog ook het publiek naar de baan. De goede sfeer die zij samen maakten had ook zijn weerslag op de deelnemers. En dat is logisch: winnen voor de massa geeft net dat beetje meer cachet aan een knappe zege.

Toprijders vermaken het publiek

Robin Bakker werd de grote man door maar liefst 4 koersen te winnen. Hij verraste met Ismail Du Pre, met 13 tegen 1 won hij met de ruin de Franse Silver Challenge. Ook Jaap van Rijn, Nederlands kampioen, beet van zich af. Hij won 3 races. En ook hij schotelde het publiek een mooie verrassing voor. In de Grote Ondernemers Prijs, gedoteerd met € 12.500  , kwam van Rijn als eerste op de finish met City Guide. Een geweldige prestatie. Van Rijn versloeg de gedoodverfde favoriet Officer Stephen, tweede favoriet Kenzo W uit de stal van Hugo Langeweg jr en Winnetou Diamant, die onder de vleugels van kampioensstal van Paul Hagoort al € 50.000 wist te winnen.

En nu door

Het affiche van afgelopen zaterdag geeft weer perspectief aan een sport die onder druk staat. Met name het ‘dossier Duindigt’ doet de drafsportliefhebbers geen goed. Het onzekere Zuid-Hollandse avontuur lijkt vooral voor veel twijfel te zorgen en daar lijkt voorlopig ook nog geen einde aan te komen. Des te belangrijker is het dat er in Wolvega en Alkmaar in 2023 aan klantenbinding wordt gedaan. De Wolvegasters mogen dan ook blij zijn met iemand als Menno de Koe die belangeloos en met tomeloze energie dingen voor elkaar krijgt waarmee de sport verder kan. Voor Victoriapark een ideaal moment om de koersagenda erbij te pakken en aan een opvolgend hoogstandje te werken.