Het kwintet van Caroline Aalbers

362

Wolvega vandaag

Voor de tweede week achter elkaar heeft Wolvega een meeting die naast de gebruikelijke kwaliteit ook kwantitatief meer dan de moeite waard is. Acht koersen, waarvan drie uitstekend bezet! Met name de grasbaan finale is een perfect voorbeeld van wat er in positieve zin allemaal te bereiken valt wanneer partijen bereid zijn om een beetje samen te werken. Bijzonder aspect aan deze eerste grasbaan challenge op Wolvega zijn de vijf starters van Caroline Aalbers.

“Ja, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt, maar ik heb eigenaren die graag op gras starten en als er dan zo’n mooi gedoteerde koers op Wolvega wordt uitgeschreven, dan willen ze natuurlijk graag meedoen.”

In de Wedbeters Podcast van deze week legt Caroline uit hoe ze het logistiek allemaal voor elkaar bokst en van welke paarden zij het meeste verwacht.

Stal Crebas heeft de beste papieren

Het lijkt een penalty voor Dennis Minnema en Kimberly’s Wish, maar toch staat er wel een keeper in het doel, want met startnummer negen heb je het nooit helemaal in eigen hand. Stal Crebas gaat normaal gesproken ook hoge ogen gooien met Kiss and Ride en Kaboom. Die laatste toonde op 15 oktober weer vorm met een vierde plaats in 1.13,3 over 2100 meter. Kiss and Ride toonde later in het seizoen zijn talent en ontpopte zich tot een seriewinnaar.

Giganten Trial

Het tweede hoogtepunt is de Giganten Trial met als inzet een startbewijs en eerste gelid voor de Prijs der Giganten op 12 november. De grote blikvanger is Officer Stephen.

BetZE!