GP Steven Bijkerk GII & Peerdepieten 2021

340

Topsport en publiek op VP

Met als hoofdkoersen de Grand Prix Steven Bijkerk, de eerste etappe van de Europese Tour voor Franse paarden & de traditionele Peerdepieten koers voor de diergeneeskunde studenten… 

18:30 – Koers 4 – Peerdenpieten 2021

Negen peerdenpieten aan de start dit jaar. De studenten uit Utrecht gaan de strijd met elkaar aan en de paarden lijken aan elkaar gewaagd! De rijders moeten het verschil maken. Vroeger leverde Rob de Vlieger steevast de winnaar af, maar de laatste jaren neemt ook Jeroen Engwerda deze koers meer dan serieus.

19:10  – Koers 5 – Grand Prix Steven Bijkerk (GP Victoria Park)

Voor mij is eigenlijk Frisbee d’Am het paard van de koers, maar hij maakt zijn rentree vandaag en is nog niet op 100%. Zijn rijder Quentin Machet zegt al tevreden te zijn als hij goed binnenkomt, dus misschien moet ik mijn visie herzien. Wellicht komt daardoor El Greco Bello met wereldkampioen Rick Ebbinge in beeld. Hij is een paard die al een aantal keer op Vincennes wist te winnen en de lange lange afstanden passen hem wel. Ook Feydeau Seven toont de laatste tijd weer topvorm. Et Viola de Muze heeft veel speed. Met het juiste parcours kan hij er dichtbij zijn. Piet van Pollaert is overtuigd dat zijn paard bij de eerste drie eindigt. Hij werd de laatste keer vierde in Mons achter de paarden die het niveau van de Prix d’Amerique hebben. Die koers werd namelijk gewonnen door de crack Face Time Bourbon.

Hete tips worden morgen bekend gemaakt op onze socials. Dan zullen we ook enkele interviews met de protagonisten opnemen, die we uiteraard ruim voor de Grand Prix zullen delen.

Et Voila de Muze lijkt het bankpaard in deze race.