Golden ticket ‘Giganten’ prooi voor oppermachtige Rothengatter

302

Victoriapark Wolvega – Op vrijdag 4 november was er een startticket te verdienen voor de prestigieuze Grote Prijs der Giganten die op vrijdag 18 november aanstaande wordt verreden. 

De grootste en misschien wel meest aansprekende race van het jaar, wordt al weken voorbereid door de Wolvegaster draforganisatie. De ‘Giganten’ is uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse drafsport. Maar ook in het buitenland kijken ze uit naar deze meeting waarin ongetwijfeld weer enkele drafkanonnen aan de start zullen verschijnen.

Mooi concept met kansen voor Nederlanders

Het concept is succesvol en de verwachting is drafminnend Nederland massaal naar Wolvega zal afreizen om live aanwezig te kunnen zijn. Het concept is sportief gezien al jaren hoogstaand en nu er ook de mogelijkheid wordt geboden om een wild card te verdienen, het zogenaamde ‘golden ticket’ lijkt  de Internationale race aan charme te winnen.

Toppers uit de Nederlandse stallen

Tijdens de lunchmeeting van afgelopen vrijdag, waar evengoed nog 65 paarden aan de start kwamen, was de derde race misschien wel het meest belangrijk. De Giganten trial trok een ijzersterk deelnemersveld. Alkmaars 4.5 kilometer winnaar Durk M Boko was van de partij maar ook Kilimanjaro, Prosperous (grote favoriet), Hades de Vandel, Hindy Heikant, Michel Rothengatter’s King Schermer en nieuwkomer Kimberly’s Wish.

Het werd uiteindelijk een race die gedomineerd werd door Michel Rothengatter. Hij deelde de lakens uit met King Schermer, en dat mocht toch enigszins een verrassing worden genoemd. Alle ogen waren vooraf gericht op Henk Grifts Prosperous die kort geleden een mooie ‘preparé’ koers in de benen had en die met overmacht wist te winnen op de baan van Gelsenkirchen. Ook van Hades de Vandel werd veel verwacht uit de training van Hagoort, ook omdat toprijder Robin Bakker ‘achter het stuur’ zat. Rothengatter leek daar allemaal geen boodschap aan te hebben. Hij wist wat hij wilde met King en die bleek, zoals zo vaak, een goede verstaander te zijn. Prosperous kreeg geen makkelijk parcours en moest echt in de aanval om Rothengatter van het eerste geld af te houden. Naar de mening van kenners deed Van Rijn dat met Prosperous iets te vroeg (met nog 1000 meter te gaan) waardoor hij het vóór de laatst bocht moeilijk kreeg.

Toptijd voor terechte winnaar

Uiteindelijk was het alleen Robin Bakker die Rothengatter serious zou bedreigen. Hij had een slimme en zuinige race gereden waardoor hij in de laatste 500 meter nog alle kansen had om het ticket in de wacht te slepen. Hij plaatste zijn aanval, kwam bijna naast King Schermer maar die was echter een maatje te groot want Rothengatter ‘kwam thuis’ in de meer dan uitstekende tijd van 1.09,5.