En de winnaar is…

302

PROSPEROUS!!!

Het was de spannende ontknoping van het gala der kampioenen, georganiseerd door Victoria Park Wolvega. De draver van Draviet Stables, uit de stal van Henk Grift, won de titel ‘Paard van het jaar’ met minimaal verschil. Hij werd gekozen door ‘het volk’ en dat deed de eigenaar, die via zoom live getuige was toen Cees Kamminga de winnaar bekendmaakte, heel erg goed.

Een heerlijke show

Bij de afsluiting werd de hoop uitgesproken dat het gala van 2022 weer op de ouderwetse manier plaats kan vinden. Laten we inderdaad hopen dat dat zou kunnen, maar interessanter is wellicht de vraag of we het wel moeten willen? De laatste jaren waren veel gehoorde kritieken dat het allemaal te lang duurde. Bezoekers waren na twaalf huldigingen van Franse finale winnaars wel een beetje uitgeklapt, terwijl de meer aansprekende kampioenen nog moesten komen. Deze setting was puur genieten en smaakt naar meer. Alle gasten waren ontspannen en kregen de aandacht die ze verdienden. Binnen twee uurtjes was het klaar, maar met tafelgasten als Henny Grift mag het rustig een paar uurtjes langer duren.

Hoogtepunten

Zomaar wat hoogtepunten waren de mooie woorden van de moeder van Johan van der Wal en twee zalige ‘oneliners’ van Doeke Couperus voor de echte fijnproevers. De prachtige creaties waarin de dames Tjalsma en de Vries verschenen gaven de show extra cachet en de presentatie was bij Hans Sinnige zoals altijd in uitstekende handen.

YouTube

De hele uitzending nog eens terugkijken, dat kan via het YouTube kanaal van Victoria Park.