Belgen houden huis op Wolvega

1528

Eden en Ermine

‘België’ had twee goede paarden uitgezonden naar het Friese Wolvega en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Zowel Eden de Chircas met Gunther Loix als Ermine du Rys met Kristof Depuydt vertrokken als favoriet en maakten die favorietenrol volledig waar. Andere winnaars die opzien baarden waren King of Greenwood, Karl Schermer, Kosy Occagnes en Heraldique. Al deze paarden zijn van goede driejarigen naar geweldige vierjarigen getransformeerd. Red Light DC zorgde met Jeffrey Mieras voor een verrassing door drie Derbywinnaars en enkele Europees gelauwerde toppaarden voorbij te sprinten.

Klik hier voor alle uitslagen.

Kristof Depuydt

De tweevoudig kampioen van België Kristof Depuydt meldde zich na zijn zege aan tafel bij Wolvega Live en daar mocht hij gelijk meedoen aan het spelletje ‘waar of niet waar?’ Bij de stelling: ‘Ik train liever een goed Belgisch paard, dan een middelmatige Fransman antwoorde hij met ‘niet waar’, waarna we allemaal ineens rechtop gingen zitten. Aan het einde van de reeks mocht Depuydt nog even op enkele stellingen terugkomen en liep hij helemaal leeg over de toestand van de sport in België, realistisch, doch snoeihard! Hij luidde min of meer de noodklok.

Klik hier om de volledige uitzending van Wolvega Live nog eens terug te kijken. Wie gelijk door wil spoelen naar het spraakmakende interview met Kristof Depuydt kan de band starten vanaf 2 uur 29 minuten en 17 seconden.