Luuk Schermer knap op podium na pech in finale

759

Stockholm – Het beloofde een prachtige dag te worden voor team Luuk Schermer op Solvalla. Door de goede prestaties in de afgelopen weken, tipten zelfs de grootste kenners hem als onbetwiste winnaar voor de finale die om 16.50 uur van start ging op een druk bezet Solvalla.

Veel aandacht

Tv-ploegen, journalisten en kenners kwamen vóór de race allemaal naar het stalterrein om die machtige Luuk Schermer eens van dichtbij te zien. De Brouwers, Micha en Danny, moesten in hun beste Duits, Engels en een vleugje Zweeds, antwoord geven op de vragen over hun pareltje. Hoe goed was hij nu echt? Kon de 4-jarige Luuk Schermer vandaag echt schitteren?

Natuurlijk, met startnummer 9 was het met een handicap beginnen, maar over 2140 meter moest er toch wel een en ander mogelijk zijn. De Brouwers zouden het in ieder geval gaan proberen en er vol tegenaan gaan.

Ongelukkig

Maar de race zat niet mee. Luuk moest veel werk verzetten om na de start naar voren te kunnen en verloor onderweg een van de voorijzers. Daar kwam bij dat Kentucky River van Per Nordstrom snel naar de kop was gereden en het tempo er goed in hield. Brouwer moest versnellen om de afstand met Kentucky River te verkleinen. Daarvoor moest hij al vroeg naar het derde spoor om vervolgens op het rechte eind vóór de laatste bocht de koploper onder druk te zetten. Dat lukte maar deels en Brouwer besloot – om niet alle krachten te verspelen – om halverwege de laatste bocht achter Nordstrom in te parkeren. Op weg naar de finish was de strijd beslist en Kentucky River liep onbedreigd naar de zege. Ook een tweede plaats zat er niet meer in voor Luuk omdat L.A. Boko nog zoveel over had dat hij nog een fenomenale eindsprint in de benen had en nog vóór Luuk Schermer kon finishen.

Podium en complimenten

Micha Brouwer stelde nog wel heel knap de derde plaats veilig met de moegestreden Luuk, die ondanks de tegenslag 1.11,6 op de klokken zette. Een meer dan eervol optreden van “one of the best horses I’ve seen in a very long time” aldus commentator Harry Cheadle.