Zeturf en ATG gaan meer samenwerken

80

ZEturf versterkt samenwerking met Zweedse partner met V4 spel

ZEbetting & Gaming Nederland (“ZEbetting”) intensiveert de samenwerking met haar Zweedse partner ATG. Binnenkort maakt de populaire Zweedse V4 weddenschap onderdeel uit van het Nederlandse koersprogramma. Afgelopen november heeft ZEturf al het initiatief genomen om het spelsoort V4 aan te bieden via haar partner ATG tijdens de Gigantenmeeting op de baan van Victoria Park Wolvega. Het betreft hier zogeheten common pool. Nederlandse en Zweedse wedders zetten in op een gezamenlijke pool. Hierdoor wordt de omzet groter en kunnen hogere prijzen worden uitgekeerd.

V4 weddenschappen

De eerste V4 weddenschapen zijn tijdens de lunchmeetings van zaterdag 21 mei en 18 juni beschikbaar. Daarnaast is er ook een V4 tijdens de Gigantenmeeting van vrijdag 18 november. De verwachting is dat er een interessante prijzenpot zal ontstaan voor de Nederlandse wedder gezien het feit dat naast de Nederlandse en Zweedse wedders ook Deense en Noorse spelers kunnen meedoen in de V4 pool.

Stimuleren Nederlandse sport in Scandinavië 

Het doel van deze samenwerking is om te onderzoeken of er een bredere interesse is voor de Nederlandse koersen in Scandinavië om zo in 2023 en daarna het aanbod van Nederlandse draverijen via ATG verder uit te breiden.

Over ZEbetting
ZEbetting is onderdeel van de ZEturf Group, dat o.a. in Frankrijk, België en Spanje een online kansspelvergunning heeft. ZEbetting exploiteert sinds 1998 de totalisatorvergunning in Nederland en ondersteunt de draf- en rensport in Nederland.

Over ATG
ATG (AB Trav och Galopp) is de marktleider in Zweden op het gebied van het organiseren van weddenschappen op paardenraces en sinds 2019 ook op het gebied van online kansspelen. De aandeelhouder van ATG is de Zweedse draf- en rensport en hierdoor wordt de sport in het land gefinancierd.