Topsport en enkele volle velden op Duindigt

296

Jank vs Zion

Door Heino Boer

Zondag kan de drafbaan eindelijk haar poorten weer openen voor het publiek! Eigenaren, trainers en rijders hebben massaal hun paarden ingeschreven, met als hoogtepunt de clash tussen Jank Summerland en Zion Font.

De meeting begint met een 3-jarigen Stakes. Twee Hagoort pupillen kunnen hoge ogen gaan gooien, want de stal is in grote vorm, maar Lincoln Transs R kan voor weerwerk zorgen. Deze opdracht lijkt hem op het lijf geschreven.

Stal Langeweg brengt in koers 3 Lumiere aan de start, die na een goed debuut voor een zege staat.

Koers 4 vormt voor de wedders een mooie puzzel. Hachico en Kameraad zijn hier de vormpaarden, maar pas op voor Kay, de al 2 keer sterk won op deze baan.

Koers 5 is voor de liefhebbers en hier kan Samantha Stolker zomaar op herhaling met Duolottatalkin.

Kentucky Lobell was de laatste keer weergaloos en deze keer mag Langeweg sr. proberen om uit de greep te blijven van enkele vormpaarden als Kiss of Fire, King Louie en Lorens Flevo. De sterke tegenstanders en het lastige nummer voor de grote favoriet maakt koers 6 mega interessant om te spelen.

Natuurlijk staat er ook weer een graskoers op het programma. Junior Kite kan hier zomaar winnen, mits het gras hem past. Specialisten als Happy Charisma, Gabor Rais en Gently Boko gaan weer voor de hoogste plaatsen, terwijl Velten Revanche al tijden in vorm is.

Easy Going BR mag in koers 9 proberen de draad weer op te pakken, hij is een echte baanspecialist.

In de tiende en laatste koers staan Lamcome Boko en Lisa Charisma voor een zege, maar pas op voor Kelly Vrijenesse, want die wordt per start beter!

Al met al een meeting om te naar uit te kijken!

Mijn tip van de dag: Koers 10: Lisa Charisma (12)

Klik hier voor het officiƫle programma van Draf- en Rensport.

BetZE!