Topdag voor Crebas en Delis

491

Wolvega/ Reims РDrafsport liefhebber Peter Delis mag nu al terugkijken op een meer dan succesvol weekend. De paarden uit de stal van Bas Crebas doen het hartstikke goed. Zowel in binnen- en buitenland. 

Zelf was Peter Delis vandaag op Victoriapark Wolvega waar hij zich opmaakte voor het mooie koersaanbod. In de eerste race werd Hugh de Touchyvon knap tweede. De 5-jarige ruin reed een uitstekende race nadat hij in de afgelopen weken behoorlijk uit vorm leek te zijn. John Dekker won de race met Gaillac de Vandel. Daarmee verraste hij veel wedders (10 tegen 1) die vooraf hun geld hadden gezet op ‘kanarie’ Hasardeuse.

In de 7e race kwam de sterke Hegoa du Boulay fris uit de startblokken. Met Bas Crebas zelf aan de leidsels bleef de 5-jarige merrie Stefan Schoonhoven’s Born to Run knap voor. Een mooie opsteker voor Crebas die op 31 mei nog met de merrie ongeplaatst bleef op de baan van Vincennes.

Succes in Frankrijk

Ook in het Franse Reims was stal Payday volop vertegenwoordigd vandaag. Met maar liefst 3 paarden werd de reis gemaakt om in de Prix de Bezannes, de Prix Tinqueux en in de Prix de Cormontreuil te starten. Een uitstekende keuze zo bleek, want ondanks het warme weer in Reims werd ‘jonkie’ Jolie Di Quattro heel knap tweede en de in topvorm verkerende Heckler won (voor de tweede keer op rij) zijn race over 2550 meter.