Italiaanse grootmeester spectaculair op topdag in Wolvega

628

Victoriapark – De Grote Prijs der Giganten stond gisteren op het programma in Wolvega. De baanorganisatie had zich maximaal ingespannen op het event internationale allure te geven en het publiek te vermaken met geweldige sport.

Bezoekers

Victoriapark mocht gisteren rekenen op een vol huis. Liefhebbers kwamen van heinde en verre om de hoofdrolspelers van dichtbij in actie te mogen zien. Het 9 koersen tellend programma nodig daartoe ook uit. de winterkou bleek geen spelbreker want de tribunes stroomden vlak voor iedere koers weer vol. Dat onder hen zich ook veel goklustigen hadden geschaard bleek wel uit de totalisatoromzet: ruim 180.000 euro, een uitstekend resultaat voor Victoriapark en ZEturf.

Allessandro Gocciadoro de baas onder zijn gelijken

Het hoofdnummer, de Grote Prijs der Giganten, waarin  61.000 euro viel te verdienen, was een geweldig affiche. Met 12 deelnemers uit 5 landen beloofde de Giganten uit te monden in een sportieve show van de bovenste plank. De race over 2100 werd uiteindelijk een prooi voor Allessandro Gocciadoro, de bijzondere Italiaan was naar Wolvega afgereisd met Zaccaria Bar, zoon van de legendarische Ready Cash. Met hem won Gocciadoro voor eigenaar Cecchi al een slordige 400.000 euro. Daar komt na gisteren 30.000 euro bij. Van kop af won de Italiaan met veel overmacht. Daar konden Micha Brouwer, die het pareltje van Jo Vanduffel (Mister F Daag) reed, Michel Rothengatter met City Guide en Anthony Barrier met Ce Bello Romain, niets aan veranderen.

Allessandro Gocciadoro in zijn kenmerkende gele outfit, met Zaccaria Bar op Victoriapark Wolvega

Robin Bakker, die door Paul Hagoort was uitgekozen om niet Mister F Daag te rijden maar Hades de Vandel, hield de Nederlandse eer hoog door bijzonder knap als derde te eindigen. Een magistraal staaltje rijderskunst want met startnummer 12 was het voor hem geen makkelijke opgave.

Koersavond met 100 paarden

Het omlijstend programma op Victoriapark stak uitstekend in elkaar. Ruim 100 paarden kwamen in actie in de Wolvegaster piste en dat leverde soms spectaculaire taferelen op. Zo won Mick N Boko de door Stable Why Not gesponsorde TCT Wolvega Cup. Een uitmuntende prestatie want het was alweer de 5e overwinning van Mick in zijn laatste 6 starts. In de Monté Giganten overtrof de jonge Luca van Toor alle verwachtingen door met General Lee een podiumplaats op te eisen ondanks dat ze vooraf met 40 tegen 1 aan het bord stond. Zij moest echter de overwinning laten aan de ervaren Duitse Ronja Walter die met Diamant de Larre uit de training van Henk Grift, met de volle buit naar huis ging.