Heldin van Kevelaer laat haar benen spreken op Vincennes

442

Hemma de Brikvil

Ze doet het weer! Hemma de Brikvil, de super merrie van Reinier Feelders, kwam terug naar Parijs om haar favorietenstatus helemaal waar te maken. Ze kreeg het met Yoann Lebourgeois in deze met bijna 40.000 euro gedoteerde Prix Fides zeker niet cadeau. Ondanks de favorietenstatus dwong de combinatie geen enkel respect af bij de concurrentie, waardoor er bijna de gehele race naast meerdere koplopers werd gelopen in het zogeheten dodenspoor. Er zijn maar weinig paarden in staat om het vanuit die positie tot een goed einde te brengen op de meest beruchte drafbaan van Europa. Ze heeft het helemaal zelf moeten doen, iets wat Feelders direct na afloop nog maar amper kon geloven.

We moeten het allemaal nog even beseffen. Het was echt fantastisch! In Frankrijk hebben ze het over een revelatie, dat geloof je toch niet! Moet mezelf echt af en toe effe knijpen.”

Hermione de Carel

Ook Robin Bakker was in deze koers van de partij, maar hij verloor het aan de start. Hij sloot nog knap aan, maar na een tweede galoppade was het over en sluiten.

Klik hier om de race terug te kijken.