Etonnant weer grote ster op Vincennes

574

Parijs – Richard Westerink lijkt zijn Etonnant weer helemaal terug op topniveau te hebben gebracht. Nadat de grote kampioen door een vervelende ziekte de Prix D’Amerique aan zich voorbij moest laten gaan, kwam de inmiddels 9-jarige Etonnant vorige maand terug. In De Prix Cauvicourt won Westerinks Etonnant op de baan van Caen.

Etonnant terug en op schema voor Solvalla

Vandaag, in zijn tweede start van het jaar, won hij opnieuw. Op de baan van Vincennes stond de traditionele Prix Kerjacques op het programma. Een race over de ‘koningsafstand’ van 2700 meter waarin € 120.000 prijzengeld viel te verdelen onder de beste deelnemers. Westerink is met zijn Etonnant bezig aan een uitgekiend voorbereidingsprogramma op de Elitloppet waarin hij op 28 mei aanstaande zijn wereldtitel hoopt te kunnen verdedigen.

De Prix Kerjacques paste precies in de aanloop daarnaartoe. Etonnant moest met startnummer 16 proberen 15 sterke tegenstanders te verslaan. Elie de Beaufour met toppikeur Jean Michel Bazire werd vooraf als zijn grootste concurrent voor de winst getipt. Etonnant gaf echter geen krimp en won de race met veel klasse en zo kon Richard Westerink terugkijken op een uitstekende voorbereidingsrace én mocht hij weer € 50.000 prijzengeld bijschrijven. Ook vaste rijder Anthony Barrier was achteraf blij met het resultaat dat voor hem persoonlijk een gouden randje had. Het was zijn 1000e overwinning op de sulky, extra bijzonder om die mijlpaal te behalen met Etonnant waarmee hij vorig jaar de wereldtitel won in Stockholm.

Westerink en Etonnant op Nederlandse tv

Dit weekend is deel 2 van de documentaire ‘The Successor’ te zien van filmmaker Thom Verheul, hij volgde Westerink en Etonnant ruim 2 jaar op de voet om erachter te komen of Etonnant in de voetsporen kan treden van zijn illustere vader Timoko. De documentaire is te zien op zondag om 13.18 uur op NPO 2 en vanaf 17.00 uur op Omrop Fryslan.

Richard Westerink met Etonnant