Autumn races in Alkmaar – topmeeting met monté toppers

181

Alkmaar – Na het succes van de traditionele koersdag op 9 oktober jl., waarop de Noord-Hollander Frans van der Blonk de prestigieuze 4.5 kilometer van Alkmaar won, organiseert de drafbaan Alkmaar opnieuw een geweldig affiche op zondag 13 november.

De Alkmaarse drafvereniging kent al een uitstekend seizoen. De mensen weten de gerenoveerde baan, dat voldoet aan de nieuwste eisen, weer blindelings te vinden. De bezoekersaantallen overstijgen de verwachtingen en de trainers en rijders uit binnen- en buitenland komen graag met hun cavalerie naar Noord-Holland.

Die omstandigheden leiden tot volle deelnemersvelden, attractieve en spannende races, waarin de concurrentie moordend is op het Alkmaars ovaal.

Autumn races op 13 november

De Alkmaar Zeturf Arena is op 13 november dan ook weer het toneel van 8 draverijen waarin 87 paarden aan de start komen. Ook de monté (paarden die onder het zadel worden gereden in de koers) is populairder dan ooit. Maar liefst 10 deelneemsters komen in actie voor de Alkmaarse Monté Prijs. Op 9 oktober jl. won de pas 19-jarige Luca van Toor het Open Nederlands kampioenschap Monté. Ook zij is op zondag 13 november weer van de partij en komt met de 8-jarige Cover Girl van Hannie van der Leeden aan de start.

Al met al belooft het weer een meeting te worden die je eigenlijk niet kan missen. De amateurs hebben startkansen, de echte stayers nemen het weer tegen elkaar op in een race over 2700 meter en ook voor beginnende paarden (tot 1.500 euro winsom) is er een door Boko Stables Holland gesponsorde draverij.

Kortom: een fantastisch programma. De meeting begint om 13.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Klik hier voor het officiële programma van Draf- en Rensport.