19-jarige Lisa Evers staat voor debuut

1006

Ze droomde er ooit van om een top jockey te worden en liep zelfs een zomer lang mee op de renstal van Anneke Hendriks, maar voor de inmiddels 19-jarige Lisa Evers uit Oegstgeest liep het allemaal net even anders. Jockey worden zat er voor haar niet in, maar ze ambieerde nog steeds een leven tussen de sportpaarden. Ze besloot het roer dan ook om te gooien en vol voor het pikeurschap te gaan.

Rob de Vlieger zag wel iets in de enthousiaste Zuid-Hollandse, die graag iets wilde leren. Hij gaf haar een baan in zijn bedrijf. Lisa: ‘ik leer elke dag weer iets nieuws van Rob, maar ook van Thomas (Bos) die me veel tips geeft over het rijden en waarmee ik vaak samen op het strand ga trainen.’ Inmiddels werkt ze al een jaar tussen de paarden van De Vlieger. Dat doet ze full-time en met heel veel passie en plezier. Als leerling pikeur legde ze eerder al met succes het examen van de SNDR af en mag ze in officiële races uitkomen.

De datum van 27 maart stond dan ook al een tijdje omcirkeld in haar agenda. Op deze zondag wordt immers de openingsmeeting van Duindigt verreden. Een perfect moment voor stal De Vlieger om Evers voor de leeuwen te gooien. Daar is in de afgelopen weken dan ook in alle rust naartoe gewerkt. Rob is ervan overtuigd dat ze er klaar is om haar droom – het rijden van de paarden in de koers – te verwezenlijken.

En nu staat de goedlachse Lisa Evers voor haar debuut. In de 6e koers, een race over 2.000 meter, mag ze haar mannetje staan tussen ervaren rijders zoals Jan van Dooijeweerd, Rob de Vlieger en de Nederlandse kampioen Jaap van Rijn. Een prachtige race, omdat Lisa zelf achter de Calamintha plaatsneemt, een merrie met veel ervaring die ook op Wolvega goed mee kan en daar zelfs in januari nog wist te winnen. Op de vraag of ze ook zenuwachtig is voor deze grote dag zegt ze met overtuiging: ‘Ik ben wel gespannen, maar Calamintha is een super braaf paard, dus het moet helemaal goed gaan komen.’