Nederlanders de baas in Denemarken

409

Charlottenlund – De Nederlandse delegatie gaf vandaag nadrukkelijk haar visitekaartje af in Denemarken. De grootheden uit de Nederlandse stallen traden vandaag topfit aan en namen het op tegen Belgen, Zweden, Duitsers, Noren en natuurlijk de Deense cavalerie.

Tesselaar machtig naar de eerste plaats

Het eerste Nederlandse succes kwam voor rekening van Dion Tesselaar. Zijn in blakende vorm stekende Officer Steven won de sprintrace over 1600 meter. De voorbereidende race in Gelsenkirchen waar hij over 2.000 meter won in 1.13,2 was ook de wedders vandaag niet ontgaan. Officer Steven stond ‘maar’ voor 3 euro aan het bord en stelde de fans niet teleur.

Luuk en Micha houden het hoofd koel

Ook team Luuk Schermer keert triomferend terug naar Nederland. Net als een aantal weken eerder toen Luuk in Hamburg in een toptijd van 1.12,6 Gladiator As versloeg, hield Micha Brouwer het hoofd weer heel koel. Hij stuurde in Charlottenlund de Nederlandse publiekslieveling naar de bloemen. Hij deed dat wederom in een toptijd en kwam ruim vóór Noxx Vrijthout binnen. Robin Bakker erkende zijn meerdere in Luuk en werd met Noxx Vrijthout knap tweede.

Grootse overwinning van Robin Bakker

Het slotstuk kwam pas in de elfde koers aan bod. De traditionele Menhammar Copenhagen Cup waar ruim 70.000 euro viel te verdienen voor de deelnemers. Enkele grootheden kwamen aan de start zoals Vitruvio en Milligan’s School, een paard dat al bijna 1.7 miljoen euro bijeen wist te lopen. Al dat sportieve geweld had geen enkel effect op Robin Bakker, de eerste rijder van Paul Hagoort. Hij verraste toch enigszins de wedders en zijn concurrenten door met Mister F Daag heel brutaal de Grote Prijs op zijn naam te schrijven.