Nieuwe initiatieven met dank aan club rond Macci Marcelino

1338

Marciano Hauber

De pas 17-jarige Marciano Hauber ontpopt zich tot een ware ambassadeur voor de drafsport. Een maandje geleden waren we bij hem en maakten we een reportage over een uniek plan rond de draver Macci Marcelino, die met dank aan een initiatief op facebook ineens bijna 70 eigenaren kreeg, waarvan een groot aantal nog nooit van de drafsport had gehoord.

Jett Rebel

Het enthousiasme in deze club is zo groot dat het eerste ‘sub’ initiatief inmiddels een feit is. Dennis Schouwstra en Willem Adema zijn twee jonge gasten die, toen alles nog bij het oude was, haast wekelijks op de baan van Wolvega te vinden waren. Ze hoefden in eerste instantie ook niet lang na te denken om in het laagdrempelige avontuur ‘Macci Marcelino’ te stappen, maar wilden al snel meer. Na topoverleg met Marciano stapt een complete vriendengroep van twintigers uit Wolvega en omgeving in een nieuw avontuur met het paard Jett Rebel. Dennis Schouwstra verheugt zich enorm op hetgeen dat komen gaat.

“Wij hebben een hechte vriendengroep van twaalf man, maar alleen Willem en ik zijn vooralsnog gegrepen door de drafsport. We vonden het hoog tijd worden om de rest er ook kennis mee te laten maken. De mannen zijn al snel tevreden als het ergens gezellig is waar ze een drankje kunnen drinken en wat is er nou niet gezelliger dan op de koers met ook nog eens hun eigen paardje in piste. Marciano tipte ons dat ze bereid waren voor dit initiatief een kant en klaar koerspaard ter beschikking te stellen en dat was Jett Rebel. We hebben een speciale constructie bedacht om ook hier de drempel zo laag mogelijk te houden en dat is gelukt, want ze doen allemaal mee! Nu is het een kwestie van duimen dat er op korte termijn wat versoepelingen komen, zodat we het plezier ook echt op de banen zelf mogen gaan beleven, maar dat hebben we helaas niet in de hand. Tot die tijd hebben we een groot scherm in onze 1.5 meter bioscoop.”

Marciano Hauber is als vanzelfsprekend superblij met dit nieuwe initiatief voor zijn stal.

“Dit is toch fantastisch! Hier moet de sport het van hebben. Ik weet zeker dat ze plezier aan Jett Rebel zullen gaan beleven. Hij is heel trouw en loopt bijna altijd in de prijzen. Ik denk dat we met een week of twee a drie al kunnen starten en hij is geschikt voor alle banen!”