Landgenoten en buurtjes op avontuur in La Capelle

652

Mats en Kadisha

Het is straks vroeg dag voor Mats Wester, want om half vier vertrekt hij met zijn nichtje Zoë en Patrick Mieras naar La Capelle. Op de wagen staat Kadisha, het paard van Mats en zijn broer Rick. Er zijn best wel verwachtingen, want in eigen land doet de merrie niet veel onder voor de toppers van haar generatie, maar Mats weet ook dat winnen in Frankrijk niet eenvoudig is.

“Ze heeft op Wolvega zonder echt op te vallen een aantal hele goede koersen gelopen. Normaal gesproken gaat het in de koers van morgen wat minder hard en ik denk ook dat de lange afstand haar uitstekend past. Maar goed, we zitten wel met twaalf paarden en goede rijders in het band, dus dat is wel even een uitdaging. Ik heb gezonde spanning, maar niet overdreven, want we behoren niet tot de favorieten. Zonder pech moeten we wat geld mee naar huis kunnen nemen.” 

Wie gaan er nog meer?

In vijf van de acht koersen komen in totaal zeven Nederlanders aan de start. Naast Dion Tesselaar, waar Kadisha in training staat, zijn ook Bas Crebas, Henk Grift, Chiel Wildhagen, Reinier Feelders en een hoop Belgische trainers van de partij.

Mis de meeting dus niet, aanvang 12 uur en wedden doet u HIER!