Veel publiek in Aduard, Bryan Vader wint tweemaal

305

Aduard РVoor de 8 races die vandaag op het programma stonden was erg veel animo. Niet alleen de trainers en rijders kwamen graag naar Aduard, ook het publiek wist de grasbaan weer massaal te vinden. Na 4 jaar afwezigheid is Aduard dan ook definitief teruggekeerd op de kalender. 

Het waren spannende races die het publiek vandaag van wel heel dichtbij kon zien. Pure drafsport. En niet alleen in Aduard zelf. RTV Noord was er ook om live verslag te doen van het evenement dat door het baanbestuur weer uitstekend was georganiseerd.

Op sportief vlak vielen met name de paarden van trainer Bryan Vader op. Hij had Danny Brouwer gevraagd om Lovely Luna Levi in de tweede race te sturen. Die deed dat met verve. Hij won met de pas 4-jarige ruin door John Dekker met Koraal te verslaan, een paard uit de training van Rosalie Jansen dat het verrassend goed deed in Aduard.

In de Gemeente Westerkwartier Prijs won Vader opnieuw. Ditmaal was Tom Kooijman de rijder die het paard I Dream With You in een geweldig spannende race naar de winst stuurde. Op weg naar de finish streden 4 paarden nog vol voor de winst. Geweldig voor het publiek dat de wedtickets nog even op zak diende te houden. Het werd namelijk een close finish waar zelfs de foto aan te pas moest komen om Kooijman als winnaar te kunnen aanwijzen. Frans van der Blonk kwam centimeters tekort voor de zege maar werd eervol tweede met King Fanatic.