Te weinig paarden, dat lossen we op

1246

Breedtesport

Elk plan om voor 2022 iets van een volwaardig koersprogramma te realiseren wordt door velen vaak weer getorpedeerd met tientallen ‘beren’ die de weg zullen versperren. De dikste beer staat voor het ernstige tekort aan koerspaarden. Dat laatste is nou eenmaal een voldongen feit, maar het tekort aan koerspaarden is een gevolg van een gebrek aan perspectief. Het breedtesport plan Delis/Goudsblom houdt gelukkig met alles rekening, dus als Mohammed niet naar de berg komt, moet de berg maar naar Mohammed. In die hoedanigheid is er weer een geniaal plan uit hun recent in het leven geroepen Stichting Ondersteuning Drafsport (in oprichting) komen rollen.

Save the date

Vanaf zondag 12 t/m dinsdag 14 december vraagt de stichting een ieder om mee naar Frankrijk te gaan voor een ‘Koop- en Claimreis.’ Deze reis is voor iedereen die serieus geïnteresseerd is om paarden te kopen. Het is dus nu aan de trainers om hun eigenaren alvast warm te laten lopen voor dit initiatief, met als belangrijkste motivatie het lucratieve en vaste koersprogramma van 2022, waar hopelijk heel snel nieuws over naar buiten zal komen. Robin Goudsblom was gisterenavond al helemaal in de wolken.

“Binnen no-time hebben zo’n 20 mensen zich opgegeven voor de reis en daar zitten een hoop trainers tussen. Verder hebben we veel deelnemers aangesproken op Wolvega en de interesse is enorm. Het is voor ons natuurlijk wel belangrijk dat we een beetje in kunnen schatten wat we kunnen verwachten, dus hoe eerder men zich opgeeft, hoe fijner dat voor ons is.” 

HET PLAN
Het plan is om op zondag 12 december af te reizen naar Argentan, zodat we maandagmorgen 13 december vroeg de eerste bezichtiging van paarden kunnen organiseren. In de middag zullen op Grosbois paarden aan ons worden voorgesteld. En in de avond zijn we te gast op Vincennes, waar twee claimkoersen op het programma staan! Op dinsdag 14 december, op de weg terug naar Nederland, doen we nog Amiens of Le Croisé-Laroche aan om daar de laatste paarden te bekijken.
ZEVENTIG TOT TACHTIG PAARDEN
Naar verwachting zullen we zo’n zeventig tot tachtig paarden te zien krijgen. Zo’n veertig tot vijftig paarden zullen ons worden getoond op Argentan, Grosbois, Amiens of Le Croisé-Laroche en in de claimkoersen zullen ongeveer dertig kant en klare koerspaarden meedoen.
€ 2.500
De paarden die ons worden getoond op de drafbanen kosten allemaal € 2.500. Het gaat om merries en ruins met een winsom tot € 70.000. De verwachting is echter dat de winsommen van de paarden gemiddeld zo rond de € 20.000 zullen liggen.
ZELF RIJDEN EN LOTEN
De paarden kunnen door de trainers zelf worden gereden! Indien er twee of meer belangstellenden zijn voor hetzelfde paard, zal er worden geloot. Deelnemers die zich voor 15 november aanmelden krijgen voorrang bij een eventuele loting. Het vervoer van de gekochte paarden zal worden geregeld. Enkele dagen voor de trip zullen lijsten beschikbaar komen met de aangeboden paarden, zodat iedereen zich thuis al kan voorbereiden.
CLAIMKOERS
Op Vincennes is een claimkoers voor vierjarige paarden die minimaal € 18.000 kosten en een koers voor vijfjarige paarden waarop het bod minimaal € 20.000 moet bedragen.
VERVOER
Het lijkt waarschijnlijk dat we gaan carpoolen, maar als de belangstelling groot is zullen we overwegen een bus te regelen.
AANMELDEN EN VRAGEN?
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Peter Delis: pdelis3011@gmail.com / 06-40.98.49.13
Robin Goudsblom: robinenellis@casema.nl / 06-51.58.83.89