Officer Stephen in Enghien, Tesselaar spreekt

523

Enghien

Officer Stephen (11) is de revelatie van dit moment! De 6 jarige hengst van Dion Tesselaar loopt vandaag om 19:00 uur op de baan van Enghien in een Europese koers over 2150 meter met autostart. De koers is met 59.000 euro gedoteerd. Met zijn startnummer heeft hij het niet getroffen, maar onoverkomelijk is het allerminst. We hebben hem immers allemaal in Berlijn vanuit het veld naar huis zien vliegen toen hij als grote outsider van rust af de Breeders Crown won. Het startnummer kan mooi bijdragen aan de speelwaarde, maar toch is de trainer zelf voorzichtig.

“Dit zijn geen koersen waarin je even driedik om het veld heen kan rijden om het af te dwingen, maar mijn paard is geweldig goed in orde. Het probleem ontstaat wanneer ik slecht weg kan rijden en de rest elkaar vooraan met rust laat. Deze paarden kunnen allemaal onder de 1.10 naar huis en probeer dan maar eens wat goed te maken. Het kan ook zo zijn dat ik van start af een doorslag heb waardoor ik zelf redelijk vooraan kom te liggen of dat ze elkaar vooraan wel het leven zuur maken. Bij die scenario’s zullen ze een kwaaie aan mij hebben, want nogmaals, hij is echt heel goed momenteel, maar dat kan dus helaas niet gezegd worden van mijn startnummer.” 

Forbach (5) heeft wel een mooi startnummer en liep al 1.11,5 over 2100 meter op de baan van Vincennes. Zijn laatste starts waren over langere afstanden. Dit ligt hem beter en hij wordt gereden door een toppikeur. Normaal zou je dan denken dat de lichten op groen staan, maar waarom loopt hij dan met ijzers? In dit geval is zijn quotering wellicht de beste raadgever.

Goulette (6) is dit jaar nog ongeslagen, maar dat was over de lange afstand. In het verleden heeft ze laten zien dat 2100 meter geen nadeel hoeft te zijn.

Felli Eleven (7) liep over 2100 meter al 1.11,9! Kan hij van start een mooie positie vinden, dan zal hij dichtbij zijn.

Opmerkelijk genoeg kiest Franck Nivard voor Ampia Mede ML (9). Hij rijdt normaal seriewinnaar Goulette, dus zijn keuze voor dit paard is een teken aan de wand. De merrie liep vorige keer met ijzers al 1.12,1 over 2100 meter. Voor deze race gaan de achterijzers eraf. Dat gegeven, in combinatie met de keus van Nivard, maakt haar wellicht de eerste uitdager voor Officer Stephen.

Eric the Eel (10) liep vorig jaar al 1,10,6 over deze afstand, maar zijn vorm is een vraagteken.

TROTR-TIP: 

Officer Stephen (11)

Ampia Mede ML (9)

Felli Eleven (7)

Forbach (5)

Outsider: Fidelity (1)

Klik hier om gelijk naar de koers te gaan en te wedden.

BetZE!