Graal de Busset van Aonne de Wrede wint in Frankrijk

637

Montlucon- Neris les Bains – Slechts een paar dagen na een mooie overwinning op Gelsenkirchen in mei reisde Graal de Busset af naar Frankrijk. Vanuit Le Mans op de prachtige trainingslocatie ‘La Quadrice’ moet hij op de Franse banen furore gaan maken met de nog jonge professional Leo Abrivard.

Paardendokter 

Aonne de Wrede had in september vorig jaar Graal de Busset in training genomen voor eigenaren combinatie Seffen Sports – Stal Malmaison. Nadat Graal van oktober 2020 tot september 2021 geen een keer de finish haalde in 7 starts, werd de gepensioneerde Aonne de Wrede (70) ingeschakeld. Hij stippelde een nieuw trainingsplan uit van enkele maanden en liet Graal zijn rentree maken in januari van dit jaar op Victoriapark Wolvega. Graal startte 7 keer en won tweemaal. Slechts 1 keer maakte hij een fout en werd hij uitgeschakeld, maar, volgens De Wrede was dat zijn schuld geweest omdat hij iets anders had willen proberen in de aanspanning.

Eerste overwinning in Frankrijk

Vandaag kreeg Aonne de Wrede ook de Franse eer voor alle tijd en energie die hij 8 maanden lang in de draver had gestoken. Op de baan van Montlucon- Neris les Bains veegde Graal de vloer aan met 12 tegenstanders over een afstand van 3025 meter waarin hij aan de start 25 meter had moeten geven. Het was de 22-jarige Leo Abrivard, die voor Seffen Sports van Erik Veenstra ook meerdere paarden traint, die achter Graal plaats had genomen op de sulky en hem winnend over de finish stuurde.