Etonnant weer in grootse vorm op Vincennes

479

Vincennes – Voor Richard Westerink was het weer een meer dan lucratief uitstapje naar Vincennes vandaag. Zijn crack Etonnant kwam weer in actie in de Prix d’Eté, een Groupe 2 koers waarin € 200.000 aan prijzengeld viel te verdienen voor de deelnemers.

Oppermachtig optreden

Etonnant was heel sterk in een negenkoppig deelnemersveld. In de race over 2700 meter was Galius op papier de sterkste tegenstander maar Westerink was vol vertrouwen naar Vincennes afgereisd. Zijn crack steekt in grootse vorm ondanks dat hij twee weken geleden in Cagnes sur Mer zijn meerdere moest erkennen in Vivid Wise As. Vaste rijder Anthony Barrier reed dan ook weer om te winnen en deed dat in een tijd van 1.11,7 en was daarmee oppermachtig. Die eerste plaats was goed voor € 90.000 en daarmee bracht de 8-jarige Etonnant zijn seizoenstotaal al boven de miljoen euro.

Documentaire

Richard Westerink werkte afgelopen jaar mee aan de documentaire ‘The Successor’ waarin filmaker Thom Verheul hem meer dan een jaar volgde. De journalist wilde antwoord op de vraag zien te krijgen of Etonnant in de voetsporen kon treden van zijn legendarische vader Timoko. Verheul was er met zijn team bij tijdens de trainingen, de races in Cagnes sur Mer, de Prix d’Amerique, interviewde Westerink meerdere keren en volgde hem in aanloop naar de Elitloppet. De documentaire werd gemaakt in opdracht van Zeturf en TROTR en mag op belangstelling rekenen van Nederlandse, Franse, Italiaanse en Zweedse interesse.

Wanneer de documentaire in Nederland is te zien is nog niet bekend.