Dayna’s keuze op Langon

123

Langon

Langon is een aparte baan, omdat de finish heuvel op is. Je zou dus kunnen stellen dat paarden die goed uit de voeten kunnen op Vincennes hier ook hoge ogen kunnen gooien. We gaan kijken naar de Grand Prix Dynavena maisagri. Fortissimoko staat er op de limiet in het eerste band mooi in, maar treft enkele tegenstanders om serieus rekening mee te houden. Het is een race met een open karakter en dat maakt het geheel erg interessant.

Het eerste band

De paarden uit het eerste band zouden zichzelf in de vingers snijden als ze niet vol gas gaan geven. Dat lijkt voor hun de beste kans om uit de greep te blijven van enkele goede paarden die 25 meter moeten geven. Ik heb Jerome Chavatte gesproken, de rijder van Escale Oceane (5) en hij zegt dat hij een leuk paard rijdt. Het paard is bovenbdien trouw en zou een houvast kunnen zijn voor uw kwintet. Ermano Bello (2) mag niet ontbreken op de tickets, maar hij is te onzeker om van afhankelijk te zijn. Fortissimoko (7) moet onder de eerste vier kunnen komen.

Tweede band

Fakir Merite (12) won de GNT etappe van Toulouse en moet er zeker bij, maar het is niet een paard dat het hier af kan dwingen. Franck Marty zal van rug naar rug moeten om op het laatste stuk afgeschoten te kunnen worden. Als dat lukt komt het goed. Als laatste paard neem ik Etonne de Carsi (9) mee in mijn kwintet. Franck Leblanc moet ver reizen en gaat meestal niet voor niets naar het zuiden. Ik vind het een leuke outsider.

BetZE!