Dayna’s Keuze: Kwalificaties op Vincennes

200

Topsport in Parijs

Op Vincennes staan vandaag weer twee kwalificatiekoersen op de rol, maar ditmaal voor de  vierjarigen. De finale van het criterium is op Zaterdag 4 September.

Koers 1 (18:20) – Sulky 4 Ans Qualif 6 – PX G. Le Gonidec GII (100.000 euro gedoteerd):

Deze koers over 2700m is uitgeschreven voor vierjarige merries. Er lopen 11 paarden, maar ook hier geldt dat er al paarden zijn gekwalificeerd. Dat zijn Hirondelle Sibey (11) en Havanaise (9). Die eerste maakte haar rentree op 12 augustus in Enghien met de ijzers eronder. Deze keer loopt ze met zooltjes onder haar voeten. Ik verwacht niet dat alle registers open worden getrokken, maar alleen op haar klasse doet ze al mee. Havanaise (9) loopt vandaag voor de allereerste keer zonder ijzers!! Daar ze al gekwalificeerd is denk ik dat ze gaan testen hoe het gaat zonder ijzers. Goed op het voorwerk letten dus! Hanna des Molles (10) won vorig jaar het Criterium der driejarigen tegen de hengsten. Dit jaar is ze nog niet gekwalificeerd. Hatha Josselyn (3) is een moeilijk paard met veel temperament, waardoor ze wel eens springt. De laatste tijd gaat het beter, maar of ze goed genoeg is voor dit niveau zal in deze koers moeten blijken. Ik denk eerlijk gezegd van niet, maar als niet iedereen voluit gaat, dan schuift ze wel wat plekjes op.

Tip: (9) Havanaise – (10) Hanna des Molles – (11) Hirondelle Sibey – (6) Hatika Bourbon – (5) Houle de Riviere

 Havanaise (scoopdyga)

&

Hanna des Molles (scoopdyga)

Koers 2 (19:00) – Sulky 4 Ans Qualif 5 – Prix J. Thibault GII (100.000 euro gedoteerd):

Ook de vierjarige Hengsten gaan de strijd aan om de laatste twee beschikbare startplekken. Er zijn twee paarden gekwalificeerd te weten Hohneck (7) en Hatchet Man (3). Ik verwacht van beide paarden niet heel veel vandaag. De overige paarden zijn nog niet gekwalificeerd, waardoor we het nodige vuurwerk mogen verwachten. Mijn oude baas Yannick Henry kocht Hastronaute (1) in een claimkoers op Beaumont de Lomange. Vanaf die tijd heeft hij 140.000 euro bij elkaar gelopen. Zijn laatste start sprong hij aan de overkant zomaar weg, maar ik denk hij ‘lopende’ ver moet kunnen komen. Hooker Berry (8) is de grootverdiener van het veld, die in combinatie met het verrichten van dekdiensten, onder de hoede van Franck Leblanc zijn topvorm weer heeft hervonden. Hij wordt nog wel gewoon gereden door Jean Michel Bazire zelf. Hij heeft veel speed, maar hij loopt met ijzers vandaag. Helgafell (6) is een geweldig mooi paard om te zien, die dit jaar nog maar drie keer heeft gelopen. Hij sprong twee keer, maar de laatste keer was hij tweede achter Hooker Berry in de Prix de Milan. Hij gaat vandaag wel wat laten zien! Hokkaido Jiel (5) heeft een enorme motor en kan lang hetzelfde zeer hoge tempo aan. Hede Darling (2) is een Dubois paard en die mogen op dit soort momenten nooit worden onderschat. Ze kunnen als geen ander paarden klaarmaken als het echt moet gebeuren. Hussard de Landret (4) loopt vandaag voor het eerst rondom zonder ijzers. Hij heeft al genoeg goede koersen gelopen, zal dit hem helpen om een keer te stunten?

 

Tip: (8) Hooker Berry – (6) Helgafell – (5) Hokkaido Jiel – (2) Hede Darling – (1) Hastronaute.

 

Hooker Berry (scoopdyga)

&

 Helgafell (scoopdyga)

20:50 – Koers 5 – Prix Du Perigord

Inspector Bros (10) met Robin Bakker, een koers die open is voor Europese paarden. De deelnemers lijken aan elkaar gewaagd, maar zelf is hij in topvorm!

 Inspector Bros (scoopdyga)