Ahura Mazda Font is favoriet op Vincennes

404

De dames 

Zeven ‘Nederlanders’ op de baan van Vincennes, dat is best een unicum. Met name in de met 33.000 euro gedoteerde Prix de Tignes lijken ‘we’ hoge ogen te kunnen gooien. Rick Ebbinge heeft, met Ahura Mazda Font, zelfs de favoriet in handen en na het eclatante stalsucces van gisteren op de baan van Mauquenchy twijfelt niemand aan de stalvorm.  Ook Africa Bi en Jamaica Ferro zouden niet verbazen met een goede klassering. Voor deze talentvolle merries zijn uitstekende Franse catchdrivers geboekt. Ze krijgen het echter allemaal aan de stok met de Franse favoriet Gamisaka.

TROTR TIP: Ahura Mazda Font (3) – Africa Bi (1) – Jamaica Ferro (2) – Gasimaka (11) – Outsider: Myse d’Erpion (4)

De heren

De hengsten en ruinen gaan op avontuur in de Prix de Maurepas en ook hier liggen mogelijkheden, niet in de laatste plaats omdat ‘we’ met vier goede paarden vertegenwoordigd zijn. Momenteel wordt Jank Summerland van die vier het meest aangekeken. Hij wordt gereden door Jaap van Rijn. John King Boko, Jason Dragon en Jack Hanover zijn grote outsiders, maar maakten allen in hun laatste start een prima indruk. Dat geldt trouwens ook voor de Franse Favoriet Gershwin de Chenu, die de laatste keer weliswaar geklopt werd, maar toch door een muur ging.

TROTR Tip: Gershwin de Chenu (16) – Jank Summerland (5) – Knowledge’em (10) – Jason Dragon (9) – Outsider: Jack Hanover (3) 

Klik hier voor de tips van de ZEturf experts. Gert Travson gaat daar voor Jamaica Ferro!

Jamaica Ferro met Peter Ingves bij haar waanzinnige overwinning op de baan van Aby.

BetZE!