Sterk optreden Jaap van Rijn in Gelsenkirchen

407

Gelsenkirchen – Jeroen Engwerda had vooraf het vertrouwen uitgesproken in zijn Kentucky River. De vijfjarige draver kwam dit seizoen pas vandaag voor het eerst aan de start.

De PMU race ‘Preis von Tarbes’ was in Gelsenkirchen met 4.000 euro uitstekend gedoteerd en dus maakte Jaap van Rijn, Engwerda’s eerste man op de sulky, de reis naar Duitsland.

In een uitstekend uitgekiende race, waarin Jaap van Rijn pas in de tweede ronde Kentucky River naar de kop van het veld stuurde, kwam de combinatie eigenlijk niet in de problemen. Met nog 200 meter te gaan versnelde Van Rijn nog eenmaal om zijn tegenstanders definitief de baas te zijn en liep Kentucky River onbedreigd als eerste over de finish. Hij deed dat in een tijd van 1.14,4.

Ook met Gladiator As claimde team Engwerda een plaats op het podium. De vierjarige Muscle Massive zoon werd als favoriet getipt maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats achter de uitstekend presterende Staccato HL met de Duitse kampioen Michael Nymczyk aan de leidsels. Rob de Vlieger verraste met Kirby Starlake door in het sterke veld heel knap derde te worden.