Micha Brouwer gevaarlijke outsider in Derby

702

Net als broer Danny komt ook Micha Brouwer in actie tijdens de grote Derby van 25 september aanstaande. De jongeling die normaliter de paarden van kampioenstrainer Paul Hagoort rijdt, zal voor Jacky Mollema uit Oranjewoud een gooi doen naar eeuwige roem.

Koningsafstand 2600 meter

Brouwer is misschien wel dé grote outsider in de race over 2600 meter. Majestic is niet direct het paard waar de kenners van zeggen dat hij de Derby op zijn naam zal schrijven. Maar de driejarige is slechts in een paar starts waanzinnig verbeterd en volgens trainer Mollema ligt de koningsafstand van 2600 hem beter dan de 2000 meter waarin hij op 7 september zijn startticket moest zien veilig te stellen.

Een combinatie om serieus rekening mee te houden

Tel daarbij op dat Micha Brouwer misschien wel het grootste rijderstalent van Nederland is. Iemand die al eerder heeft laten zien dat hij niet alleen met favorieten zijn zeges boekt. Hij stuntte al eens met Love You Too in Zweden en won de Duitse Derby al met Lorens Flevo. De combinatie Brouwer en Majestic kan weleens voor een grote verrassing zorgen wanneer de finishlijn op zondag 25 september in zicht komt.

Gezondheid

Is er dan niets wat Majestic kan tegenhouden? Dat is ook weer niet helemaal het geval. Naar verluidt heeft Majestic af en toe last van astmatische klachten. Dat is een handicap maar de klachten kunnen evenwel goed worden behandeld. Tot dusver heeft de snelle Majestic er in de koers geen hinder van ondervonden en lijkt trainer Mollema de zaak onder controle te hebben. Majestic is dan ook de Darkhorse van de Derby: Rogier Den Dekker ging op onderzoek uit bij Micha Brouwer en dat leverde onderstaande video op.