Gerard van Eijkelenborg volgt de Derby op de voet

463

Hij is inmiddels 79 jaar en nog steeds zijn de paarden zijn lust en zijn leven. Gerard van Eijkelenborg behoorde ooit tot het selecte groepje van de beste trainers van Nederland. 

Voor Stal Westland was van Eijkelenborg jarenlang de vaste trainer. De stal van multimiljonair Cor Disselkoen was een van grootsten van Nederland. Samen vierden zij vele successen in de roerige zeventiger en tachtiger jaren. Met supercrack Kees Verkerk won van Eijkelenborg 92 keer en verdiende daarmee 800.000 gulden voor de dankbare Cor Disselkoen. Onder aanvoering van diezelfde Disselkoen werd Duindigt al eens geblokkeerd, nadat de eigenaren vereniging vertegenwoordigd door actievoerder Disselkoen een tweede zetel in het hoofdbestuur van de NDR wilde afdwingen. Van Eijkelenborg maakte het allemaal van dichtbij mee.

In de belangrijkste koers van het jaar was Van Eijkelenborg vele malen een van de deelnemers. De prestigieuze Derby won hij maar liefst drie keer, een ongekende prestatie uit een tijd waarin de concurrentie moordend was. Rogier den Dekker sprak met de immer optimistische nestor van de Nederlandse drafsport. Samen kijken de mannen terug op een tijd waarin alles nog kon en geeft Gerard zijn visie op de Derby van 2022. Kijken dus!

Het interview