Engwerda: “Hier beginnen we niet aan” Gustafson non partant

2033

Zo rond de klok van 11:00 uur zouden Rick Ebbinge en Gustafson op avontuur in de Grote Winterprijs van Kuurne, de belangrijkste race van het jaar aldaar met een indrukwekkende erelijst. Een puntje van zorg was de toestand van de baan, want het winterse weer heeft ook daar z’n sporen nagelaten. Toen er gisteren poolshoogte werd genomen zag het er nog somber uit, maar beterschap werd beloofd. Helaas kwam Rick Ebbinge er tijdens het voorrijden achter dat het tegendeel waar was, in ieder geval voor zijn paard, zo stelt trainer Jeroen Engwerda.

“Rick was heel duidelijk, dit heeft geen enkele zin en ik wil hem graag heel houden. We kunnen niets anders doen dan hem terugtrekken. Dit is wel balen, want ik heb gisteren al gevraagd of het wel goed ging komen met de baan en nu zijn we dus voor niets vier uur heen gereisd en kunnen we onverrichter zake ook weer vier uur terug.”

De omstandigheden van vandaag zouden in het voordeel kunnen zijn van Franse ijzervreters als Cyriel d’Atom, Ustinov de Vivier of misschien zelfs de lichtvoetige Coeur Baroque. Gustafson wordt in ieder geval gespaard voor een volgend avontuur!