Seizoensopening Alkmaar belooft spektakel te worden

398

Alkmaar – aankomende maandag is het zover. De traditionele opening van het zomerseizoen op De Baan in Alkmaar. Na een succesvol eerste jaar onder nieuw bewind, zoeken de Alkmaarders naar een manier om daarop voort te borduren.

Aan animo in ieder geval geen gebrek. Er staan op paasmaandag maar liefst 10 races op het programma waaraan 90 paarden zullen deelnemen. Dat is een uitstekende indicatie van wat komen gaat volgens Robin Goudsblom. “Het restaurant is alweer helemaal uitverkocht, we zijn gestart met online ticket verkoop en we hebben in sportief opzicht natuurlijk geen klagen. We waren zelfs genoodzaakt om één race te splitsen omdat er simpelweg teveel paarden voor werden aangemeld.”

Alkmaar gaat dus verder waar het vorig jaar is gebleven. Een van de publiekstrekkers is het rechtstreekse duel tussen Kimberley’s Wish en Durk M Boko, die vorig seizoen met veel machtsvertoon de 4.5 kilometer wist te winnen. Beide cracks nemen het tegen elkaar op in de GreenArt Pasen Prijs. Ook verwelkomt Alkmaar maar liefst 3 nieuwe leerling pikeurs die voor het allereerst aan de start zullen verschijnen. Zij mogen meteen de degens kruisen met Jim Veldman en Niels van der Tol, de kampioenen van afgelopen jaar.

Al met al zal het vuurwerk worden op het Alkmaars ovaal. Ook omdat de monté rijdsters voor het eerst na de winter weer in actie zullen komen. Zij nemen het tegen elkaar op in de Montéprijzendraverij om 14.45 uur. Doc Holiday en Johnny B Goode van Susan Wiedijk worden vooraf de voornaamste kanshebbers genoemd voor de winst.

De eerste race start om 13.30 uur en dat is een race voor maidens. Nederlands kampioen Jaap van Rijn komt hier aan de start met Vasterbo Castor. Hij mag het meteen opnemen tegen zijn grote rivaal voor de rijderstitel Robin Bakker die voor Stal Payday de Belgische ruin Rspirit SB aan zijn eerste overwinning moet helpen.