Run op startbewijs voor seizoensouverture Alkmaar

1026

De drafbaan in Alkmaar (SEDA) mag rekenen op enorm veel belangstelling van deelnemers. De vibe zit er dan ook behoorlijk goed in. Het heeft ongetwijfeld te maken met alle inspanningen en investeringen die het team in Alkmaar doet om ervoor te zorgen dat de sport in de stad levendiger wordt dan ooit.

Zo besteedde het Noordhollands dagblad afgelopen week veel aandacht aan de ontwikkelingen van de drafbaan en het Alkmaars nieuwsblad deed daar niet voor onder. En waar er vroeger enkel een drafsport exploitatie werd beoogd investeert Alkmaar meer en meer in een multifunctionele locatie en wil de baan een verbindende rol voor de regio zijn.

De drafsport lijkt hier nu al de vruchten van te gaan plukken. Maar liefst 90 (!) paarden verschijnen zondag aan de start, verdeeld over 10 races. ‘We hadden 8 races uitgeschreven maar het enthousiasme van de trainers en eigenaren was zo groot dat we enkele races van het programma wel moesten splitsen,’ zegt Robin Goudsblom die namens de baan de sportieve tak weet in te vullen. Het heeft er alle schijn van dat het loyaliteitsprogramma (een initiatief van mede-investeerder Peter Delis) ook een aanzuigende werking heeft voor eigenaren van dravers. Zij willen graag starten in het Regiobanen circuit, punten verzamelen en finales winnen.

Ook de Monté race telt maar liefst 10 (!) deelnemers. ‘Voor Nederlandse begrippen uniek en een geweldig succes,’ aldus Goudsblom die ontzettend veel zin heeft in het seizoen. ‘We krijgen veel steun van bedrijven en particulieren die graag met ons de weg naar boven willen inslaan. Met al die aanmeldingen hoop ik ook dat we zondag veel publiek mogen verwachten, dat zou een hele mooie bevestiging zijn.’

Dat publiek zal dan wel een plaatsje moet vinden buiten het restaurant want dat is al praktisch uitverkocht.