Rob de Vlieger gaat met Calamintha voor Nationale sprinttitel

205

Trainer Rob de Vlieger uit het Noord-Hollandse Zwaanshoek maakt zich op voor een zinderende drafsport finale die aanstaande maandag op de traditionele Pinksteren meeting in Alkmaar wordt verreden.

Het drafcentrum Alkmaar, omgedoopt tot de Alkmaar Zetruf Arena, leeft als nooit tevoren. Uitstekende bezoekersaantallen, aantrekkelijke races, nieuwe sponsoren en ze wint aan populariteit in het grootste drafsportland ter wereld: Frankrijk. Ook daar volgen ze live de verrichtingen van de Nederlanders op de Alkmaarse baan.

Pinksteren meeting in Alkmaar Zeturf Arena

Dat succes zorgt ook steeds vaker voor betere en grotere deelnemersvelden in de Alkmaarse races. Aanstaande maandag, 6 juni, wordt de traditionele Pinksteren meeting in Alkmaar georganiseerd en het belooft een waar spektakel dat vanaf 13.30 uur zal beginnen.

Nationale sprinttitel

Het programma telt 9 races waarin maar liefst 82 paarden aan de start zullen komen. De meest in het oog springende race is de strijd om de Nationale sprinttitel. De paarden zullen in deze finale om 16.12 uur achter de startauto vandaan sprinten, op weg naar de titel. Een van de deelnemers die op jacht gaat naar de hoogste trede van het podium is trainer en rijder Rob de Vlieger uit Zwaanshoek. Volgens de kenners heeft hij een hele grote kans met de merrie Calamintha, het trotse bezit van life-time dravereigenaar Leo Haak uit Zandvoort.

De 7-jarige donkerbruine merrie heeft het in zich om als een komeet van start te gaan om vervolgens van voren het spel te dicteren. Er is wel stevige concurrentie van Irish Steel die met kampioensrijder Jaap van Rijn aan de start verschijnt en van Jank Summerland die met de talentvolle en jonge Finn Verkaik het op deze bijzondere titel heeft voorzien.