Fantastische opening van het Regio Banen Circuit

776

Alkmaar ZEturf Arena

Wie vandaag een bezoekje heeft gebracht aan de Alkmaar ZEturf Arena keek de ogen uit bij het betreden van de geheel vernieuwde evenementen locatie genaamd ‘De Baan.’ Met zo vreselijk veel publiek, een vol restaurant en uitstekend bezette draverijen mag de SEDA (Stichting Exploitatie Drafbaan Alkmaar) terugkijken op een meer dan geslaagde openingsmeeting. Ook ZEturf, de wed-aanbieder, profiteerde optimaal van alle inspanningen om de baan in Alkmaar en de sport in het bijzonder weer nieuw leven in te blazen. Via hun kassa’s en online werd er bijna een halve ton ingezet op het tien koersen tellende programma.

Ups and downs

Twee jongen talenten zullen deze dag wellicht niet snel vergeten. Niels van der Tol in positieve zin, want hij boekte na een scala aan ereplaatsen zijn eerste zege als leerling met Levi Europoort uit de stal van Bryan Vader. Lisa Evers maakte kennis met de keerzijde van de medaille. In de tweede start van haar carrière kwam haar paard Jannie van Tim zomaar ineens omhoog, waardoor Lisa van haar sulky gleed en Jannie er alleen vandoor ging. Gelukkig liep het voor de draver van de Alkmaar liefhebbers vader en zoon Thiele allemaal goed af, maar bij de jonge pikeur zat de schrik er even goed in. De Thiele’s beleefden alsnog een mooie dag, want hun nieuwe aanwinst Handy Wise blijkt talent te hebben voor het bereden genre. Met oud kampioene Susan Wiedijk uit Heilo boekte het paard een sterke overwinning. Wie de eerste ‘TROTR aan tafel’ heeft gekeken had daarvan kunnen profiteren, want Handy Wise was de ultieme ‘Tip van de week’ van Tim en Rogier en betaalde bij de totalisator maar liefst 4,30 winnend.

Stal de Gele Kanaries 

De nieuwe stal ‘voor’ de drafsport kende met twee winnaars een voortvarende start. De talentvolle 3-jarige Maverick, uit de stal van Bas Crebas, maakte de verwachtingen volledig waar, maar de stal kende ook succes met de grote outsider Hasardeuse in het hoofdnummer. Na een prachtig duel versloeg de jonge merrie in handen van Tom Kooyman nota bene zijn 4.5 kilometer crack Felicio du Joamax en betaalde bijna 24 keer de inzet.

In het volgende nummer van Draf&Rensport blikt mede initiatiefnemer Peter Delis uitgebreid terug op deze bijzondere dag.

TROTR Future League

Met de opening van het seizoen in Alkmaar gingen ook de minitrotters van start. Nota bene de debuterende Bjorn van der Blonk en de Belgische gast Milan van Ghelewe werden de grote winnaars. Bjorn klopte in een direct duel zijn gabber Dylan van Toor. (Zie uitgelichte afbeelding) In de volgende ‘TROTR aan tafel’ natuurlijk weer volop aandacht voor de jongsten!

Via deze link kunt u de hele meeting integraal nog eens terugkijken en klik hier voor alle uitslagen.