Alkmaar ZEturf Arena verhoogt prijzengeld

144

Deze week was er opnieuw goed nieuws uit Alkmaar. Het stijgend aantal bezoekers en de steeds groter wordende sponsorportefeuille, stellen de SEDA, de organisatie van de paardenkoersen in Alkmaar, in staat om het prijzengeld van de koersmeeting op tweede Pinksterdag 29 mei fors te verhogen. Dat is goed nieuws voor de deelnemer, die beloond worden voor hun massale steun aan de organisatie door keer op keer hun viervoeter in te schrijven voor de Alkmaarder races. Dat sorteert weer een positief effect op de attractiviteit van de races en de wedomzet, zowel online als offline.

Sierdje Schokker, penningmeester van de SEDA legt uit: “de afgelopen twee koersdagen werd de trend van afgelopen jaar doorgezet. Meer (betalende) bezoekers en een hogere wed- en horecaomzet. Drafbaan Alkmaar bruist en het enthousiasme en de investeringen van het SEDA bestuur betalen zich steeds meer uit. Omdat beide meetings in April financieel positiever uitkwamen dan begroot, hebben we besloten om het surplus te gebruiken om het prijzengeld van de pinkstermeeting substantieel te verhogen.”

Zo zal de dotering van alle koersen (uitgezonderd de TCT satelietkoers) verhoogd worden met 300 euro per koers. Het Sprintkampioenschap van Nederland, het hoofdnummer van de pinkstermeeting op 29 mei, wordt zelfs opgewaardeerd van 2.750 euro naar 4.400 euro. Firma BOT BOUW/CAS bv. is hoofdsponsor van deze dag en is daarmee ook naamgever van het sprintkampioenschap dat garant staat voor spektakel op het Alkmaars ovaal.

De SEDA zet daarmee de toon. De vooruitstrevendheid van de Alkmaarders wordt beloond en betaalt zich uit. De koersorganisatie heeft al zijn zaken uitstekend op orde en is daarmee de meest klantvriendelijke baan van Nederland. De intieme sfeer wordt op waarde geschat door de bezoekers die een toegangsbewijs kopen voor 7 euro. Voor dat kleine bedrag zijn zij verzekerd zijn van spannende topsport en een uitstekende gastronomie in een ongedwongen open sfeer.

Op de website van drafbaanalkmaar.nl vindt u alle info over de beide koersmeetings van zondag 14 en pinkstermaandag 29 mei. U kunt via deze website nu al online uw tickets kopen of reserveren voor het restaurant!