26 Maidens strijden voor eerste overwinning in Alkmaar

283

De dag waarop de paarden moeten worden aangegeven blijft voor de meeste banen nog altijd een spannende. Zullen er genoeg zijn? In Alkmaar behoort zo’n scenario tot het verleden. Want op dinsdag bleek eens te meer dat drafsport liefhebbend Nederland de baan in Alkmaar definitief weer heeft omarmd. ‘Aankomende zondag starten er 87 paarden en dat is exclusief de twee mini-draverijen die we weer organiseren,’ zegt Robin Goudsblom namens de Alkmaar Zeturf Arena.

Sponsoren

Het belooft dan ook weer een groots sportevent te worden in Alkmaar. Een duidelijk teken dat de drafsport in Noord-Holland als herboren voelt. Peter Delis: ‘we zijn achter de schermen met heel veel dingen bezig omdat we geloven dat we de mensen nog veel meer te bieden hebben.’ Die ambitie lijkt ook door te dringen tot nieuwe sponsoren. Er zijn er volgens de organisatie alweer zeven bijgekomen. Ook lopen er nog een aantal gesprekken met geïnteresseerde partijen.

Maidens

Aanstaande zondag komen er maar liefst 26 Maidens aan de start. Dat is nog nooit eerder gebeurd in de lange drafsport geschiedenis. Verdeeld over drie races gaan deze paarden allemaal voor hun eerste overwinning strijden. Dat belooft weer veel spektakel op de baan. De meest opvallende deelnemer liep 38 races in Nederland en verdiende daarmee het niet ongunstige startnummer één om vanuit die positie die felbegeerde eerste overwinning uit het vuur te slepen.

Zondag 13.30 uur

Op zondag start de sportieve strijd om 13.30 uur. Er worden negen races verreden en twee mini-draverijen. De mensen die er niet live bij kunnen zijn kunnen terecht op zeturf.nl. Onder begeleiding van het live-verslag van Rogier den Dekker en de interviews en analyses van Ferry Hollander, zendt Zeturf het gehele programma uit.

Klik hier voor het officiële programma van Draf&Rensport