Sport documentaire ‘The Successor’ geselecteerd voor Filmfestival in Milaan

958

Milaan – Tussen 9 en 13 november aanstaande wordt het 40e Internationale FICS Fest georganiseerd in Milaan. Het filmfestival is onderdeel van de Féderation Internationale Cinema Television Sportifs.

The Successor, waarin Richard Westerink en zijn superpaard Etonnant een jaar lang zijn gevolgd, is geselecteerd in de categorie Sport Movies & TV 2022, Great Champions. Thom Verheul, film- en documentairemaker die meerdere internationale prijzen won, maakte de documentaire en kreeg daarmee een uniek beeld van de internationale drafsportwereld. De internationale rollercoaster waarin Westerink zich bevindt, leidde Verheul uiteindelijk via Parijs naar Stockholm. Daar wachtte in mei het Wereldkampioenschap sprint (Elitloppet). Etonnant stond in Zweden voor de onmogelijke opgave om in de voetsporen van zijn illustere vader (Timoko) te treden waarmee Westerink de wereldtitel in het verleden al tweemaal won.

Richard Westerink – foto ATG

Het initiatief om de film te maken kwam van Zeturf en TROTR media. Het is uniek wat Richard Westerink presteert in Europa en de initiatiefnemers wilden dat bij een breder publiek onder de aandacht kunnen brengen. Managing director Paul Klomp is dan ook erg content met de selectie van de film voor het filmfestival in Milaan: “Richard Westerink is een echte ambassadeur voor de internationale drafsport. De documentaire geeft een uniek beeld van het koersleven en wat er allemaal bij komt kijken om in de top te kunnen presteren. Met het podium van het Milano International FICTS fest kan de sport een breder en groter publiek bereiken.”

Ook mede-initiatiefnemer Marthijs Roorda van TROTR is blij met de film: “Thom Verheul heeft op een geweldige manier de internationale drafsport op beeld weten vast te leggen. De emotie van winnen en verliezen, van succes en falen, in combinatie met de openhartigheid van Richard, maken dat de film zijn plaats in Milaan meer dan heeft verdiend.”