Wolvega: veel prijzengeld in juli voor Regiobanen paarden

454

Wolvega – De maand juli kan zomaar een fantastische maand worden voor Victoriapark Wolvega. Er is een meer dan interessant koersprogamma uitgeschreven en de Trotting Club Night van zaterdag 16 juli moet een ouderwetse publiekstrekker gaan worden. 

In de afgelopen maanden viel het niet mee om de uitgeschreven koersen te vullen op Victoriapark in Wolvega. Kleine deelnemersvelden waren eerder regel dan uitzondering. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met het bewezen succes van het Regio Banen Circuit. Veel paarden die in deze periode op Victoriapark meer dan hun best moeten doen om vijfde of zesde te worden, kiezen eerder voor de winkansen op Alkmaar, Aduard, Hilversum en Emmeloord. De hoofdprijs op deze banen mag weliswaar kleiner zijn, de kans om te winnen is daarentegen groter. Het applaus en de loyaliteitsbonus doen de rest.

Voor Victoriapark Wolvega is de maand juli dan ook een ideale periode om zich op sportief vlak (ook in de breedte) te laten gelden. Zij kan creatiever zijn om zowel meer paarden alsook meer publiek te trekken. Want aan beide lijkt een serieus gebrek te zijn geweest in de voorbije maanden. Met de fantastische en lucratieve wedomzet van zaterdag 18 juni (ruim 2.4 miljoen euro) lijkt er ook ruimte te ontstaan om nog meer aan klantenbinding te doen.

Baanbrekende uitschrijvingen

De eerste tekenen daartoe zijn al zichtbaar. Zo schrijft Victoriapark op vrijdag 8 juli een ‘Loyaliteitskoers’ uit voor paarden die drie of meer punten hebben verzameld in het Regio Banen Circuit. Dat geldt ook voor zaterdag 16 juli. Een mooie stap om de deelnemers in het Regio Banen Circuit in de gelegenheid te stellen om op ’s lands meest professionele baan voor de hoofdprijs te gaan. En die is aanzienlijk. Want wanneer het baanmanagement deze races premium maakt, kunnen de snelste deelnemers in iedere race maar liefst € 5.000 (!) onder elkaar verdelen.

Trotting Club Night

Ook organiseert Victoriapark Wolvega op zaterdag 16 juli de Trotting Club Night. Het belooft een fantastische meeting te worden die alles in zich heeft om het publiek en masse te interesseren voor een topavond in Wolvega. De meeting start om 17.00 uur. Ideaal. Met een uitstekend koersaanbod: de traditionele Sweepstakes, de Grote Prijs van Nederland, TF races bronze/ silver en de VPW loyaliteitskoers. Een bomvol programma waarin misschien wel 100 (!) paarden aan de start komen. Met een gerichte communicatie campagne moet het Nederlands’ topbaan lukken om op deze prachtige dagen de bezoekersaantallen enorm te verhogen.