2023 World Driving Championship ook op Victoriapark

452

De data voor het Wereldkampioenschap voor rijders in 2023 zijn bekend. Het Mondiale evenement wordt gehouden in 3 landen, Nederland, Duitsland en België. Het event begint op zondag 13 augustus en eindigt op vrijdag 18 augustus 2023.

Volle tribunes en veel aandacht voor Victoriapark

Voor Victoriapark is het een geweldig affiche om te mogen organiseren. Alle toprijders van de wereld zullen afreizen naar Wolvega. Voor de baanorganisatie en SNDR is het World Championship een uitstekende gelegenheid om de drafsport verder onder de aandacht te brengen in Nederland, de tribunes vol te laten stromen en de pers te betrekken bij dit unieke event.

Topraces in 3 verschillende landen

De eerste ronde wordt gehost op Victoriapark Wolvega op zondag 13 augustus 2023. Op dinsdag 15 augustus wordt de tweede ronde van het event in Gelsenkirchen gehouden. Op woensdag 16 augustus is Hippodrome de Wallonie in Mons het toneel.

Na een rustdag, wordt de wereldkampioen gehuldigd op vrijdag 18 augustus na de laatste races die in Berlijn worden gereden en onderdeel zijn van het World Championship.

Internationale deelnemers

Aan het World Championship zullen 12 rijders deelnemen, afkomstig uit 11 landen. Het even wordt op 4 verschillende banen, in drie landen gehouden. De regerend wereldkampioen Rick Ebbinge zal de International Trotting Association vertegenwoordigen.

2019 – Rick Ebbinge gekroond tot wereldkampioen. Hij wordt geflankeerd door Yannick Gingras en Ulf Ohlsson

Welke rijder Nederland zal vertegenwoordigen in 2023 is nog niet bekend.